A Djabe: Táncolnak a kazlak DVD-je kapta a IV. Nemzetközi PRince Award fesztivál díját a legjobb film, video és multimédiás alkotás kategóriában.

2004. október 1-én, 17.00 órakor, Budapesten, a KOGART Művészeti Alapítvány székházában került sor a MATÁV, Magyarország vezető telekommunikációs vállalata fő támogatásával megvalósult PRince Award Nemzetközi Public Relations Fesztivál díjátadó gálájára.
A kilencvenes éve közepén indított PRince Award hagyományait felelevenítő public relations megmérettetés jelentős nemzetközi részvételt hozott. A magyarországi pályázatokon kívül a zsűri olasz, német, amerikai, bulgár, osztrák, portugál és belga művek közül választotta ki a kategóriák legjobbjait.
Micheld Dumas úr, a zsűri elnöke nyitóbeszédében kiemelten utalt a nevezések széles skálájára, a művek összetettségére, és az újraindított Fesztivált övezető jelentős nemzetközi érdeklődésre. A kanadai public relations szakember elmondta, hogy hosszú folyamat eredményeképpen született meg a zsűri döntése, mely konstruktív vitáktól sem volt mentes.
"Az egyes kategóriákba hasonlóan magas színvonalú pályaművek érkeztek, így sokszor nehéz szívvel tudtunk csak döntésre jutni." - tette hozzá a szakember.

A zsűriben Dumas úr elnöklésével Colin Farrington, az IPR UK vezetője, Thomas Achelis, a CERP elnöke, Barát Tamás a CERP alelnöke, Gelényi Csaba, az Alapítvány a Public Relations Fejlődéséért kuratóriumának tagja, valamint Kárpáti György professzor producer-rendező vett részt.

A pályázók kategóriánként PRince Award díjban részesülhettek.

A Djabe DVD-je a II. kategóriában, mint a legjobb Referenciafilm, videó-, multimédiás alkotás kapta a díjat.

Cím: Djabe - Táncolnak a kazlak DVD
Mevező vállalat: Gramy-H Kft.
Nevező ország: Magyarország
Rövid leírás: A Djabe együttes zenéjének ötvözése a képzőművészettel.
Alkotó: Djabe zenekar és Égerházi Imre festőművész.

Az Égerházi Imre festményeire komponált Djabe album DVD változatán a számokat ihlető képek láthatók az 5.1-es keverésű zeneanyaggal egyidőben.
A korong kiemelkedő darabja, az Égerházi Imre halálközeli élményeiről festett képei alapján készítetett animációs film. Láthatunk a DVD-n portréfilmet a festőről és a zenekarról is, továbbá koncertfilmet valamint egy közel 100 képből álló festménygalériát is, mely átfogó képet ad a nemzetközi hírű festőművész életművéről.
A DVD mindenízében a Djabe zenekar és a Gramy-H kft. alkotása, kivéve az authoring munkálatokat, mely a londoni Abbey Road stúdióban készült.
A Djabe munkája egyben az első magyar DVD audio lemez is egyben.

A nyertes művek rövid anyagai hamarosan elérhetőek a www.princeaward.hu weboldalon.

További információ:
www.djabe.hu


Budapest, 2004. október 7.
Gramy-H KftVissza