Könyvek, katalógusok

Égerházi Imre művészeti hagyatékát igyekszem a lehető leggondosabban ápolni. Alkotásait folyamatosan kutatom, katalogizálom és professzionális módom örökítem meg az utókornak. A reprodukciókat a legjobb nyomtatható minőségbe hozzuk, hogy bármikor azonnal rendelkezésre álljanak. Ezeknek a festmény-fotóknak és családi archívum dokumentumainak segítségével, igyekszem az általam szervezett kiállításokhoz kapcsolódóan a lehető legjobb minőségű katalógusokat készíteni mind kiviteli, mind tartalmi szempontból is.
Az általam szervezett és rendezett kiállítások általában valamilyen tematika köré csoportosultak, hiszen Égerházi Imre művészetében karakteres tematikai alkotás-csoportok és technikai korszakok különíthetőek el.
Rendeztünk kiállítást az erdélyi, az alföldi festményekből, a külföldön született alkotásokból, a hitélettel és a társművészetekkel kapcsolatos művekből, Debrecent bemutató képekből stb. A kiállítási anyagot az általam ismert legszélesebb tulajdonosi körből merítettem, nem sajnálva az időt és a fáradtságot, kikérni a képeket, az állami és magán intézményektől, a múzeumoktól, az önkormányzatoktól, cégektől és magánszemélyektől. A katalógusok elkészítéséhez olyan művészettörténészeket és Magyar Nemzeti Galériában dolgozó szakembereket kértem fel, akik jól ismerték a 20 századi alföldi festészet kiemelkedő alakját, így Feledy Balázst, dr. Prókai Gábort és dr. Bereczky Lorándot, hogy csak néhány nevet említsek. Általában ők nyitották meg az adott tárlatokat.
A pdf-ben letölthető katalógusok, kimagasló minőségű nyomtatásban megvásárolhatók a Gramy-Kft. 1092 Budapest. Ráday u. 40. szám alatt található irodájában és megrendelhetőek a rendeles@gramy.hu címen.

Budapest, 2020 június 29.
Égerházi Attila

Katalógusok

További kiadványok