Archívum

Hírarchívum

Égerházi Imre művészeti hagyatékát az Égerházi család igyekszek a legnagyobb gondossággal kezelni, népszerűsíteni és kutathatóvá tenni. A művész halála utáni fontosabb eseményekről szóló híradásokat a hírarchívumban gyűjtöttük össze.

Audiovizuális Archívum

Az audiovizuális archívumban találhatóak Égerházi Imre életében róla készített filmek, a vele készült rádió és TV interjúk, valamint az általa forgatott filmek. Szintén bekerülnek az archívumba a halála utáni videó és audió anyagok is.

Könyvek, katalógusok

Égerházi Imre életében több grafikai albumot, könyvet és katalógust jelentetett meg. Ezeket folyamatosan feldolgozzuk és feltöltjük erre az oldalra. A halála utáni emlékkiállítások alkalmából kiadott tematikus katalógusok pdf formában letölthetőek, de a rendeles@gramy.hu címen művészeti katalógus minőségben meg is rendelhetők 1500 forintos egységáron.

Égerházi Imre ösztöndíj

A 2001. november 14-én tragikus balesetben elhunyt művész végakaratának megfelelően fiai a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumával, illetve annak igazgató-helyettesével, Arany Lajossal kialakított jó kapcsolat eredményeként 2004/05-be hirdették meg először az Égerházi Imre Ösztöndíjat. Ezt minden év szeptember másodikán, a festőművész születésének évfordulóján veheti át a képzőművészet terén az előző tanévben legjobb teljesítményt nyújtó diák, akinek személyére az iskola művész-tanára, Buka László tesz javaslatot. Az ünnepélyes keretek között évente megrendezett díjátadó ünnepségnek az intézmény harmadik emeletén 2004-ben Égerházi Imre képeivel megnyitott Dóczy Galéria ad otthont.