Erdély címmel nyílt kiállítás a Vármegye Galériában

Erdély című kiállítás ismét látogatható

Budapest XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata, a XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata Művelődési Központ és a Gramy-H Reklámügynökség Kft. tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait Égerházi Imre Erdély című kiállítására.

Megnyitó: 2007. október 2-án, kedden 17 óra 30-kor a XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata Művelődési Központ kupolatermében, Budapest XII., Csörsz u. 18.
Program: 
– A tárlat anyagát bemutatja Feledy Balázs művészettörténész.
– A Djabe zenekar műsora a színházteremben.
Látogatható: 2007. október 25-éig, minden nap 9-18 óráig

Meghívó
Erdély címmel nyílt kiállítás a Vármegye Galériában

Égerházi Imre legkedvesebb festői témájából készült alkotásokból válogatta össze a június 5-én nyílt tárlat anyagát Égerházi Attila.
Az Erdély Művészetéért Alapítvány Vármegye Galériájában nem először szerepelnek a mester művei. 1995. után 2007. junius 5-étől július 13-ig életmű jellegű kiállítást tekinthetnek meg a látogatók. Közel 70 olajfestmény kerül bemutatásra. Az anyag jelentős része még sohasem szerepelt a nagyközönség előtt. A tárlatot Székelyhidi Ágoston a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep alapítója nyitotta meg. A rendezvényen közreműködött a Djabe zenekar.

Cím: Budapest, V. kerület, Vármegye u. 11.
Látogatható: 2007. július 13-ig, keddtől péntekig 10-18 óráig
Telefon: 06-1 318-8148

Fotógaléria
Katalógus

Égerházi Imre erdélyi képei

2007. június 9-i Marosvásárhelyi Népújság cikke

Az alföld fia volt, de Erdély feltétlen híve, szerelmese. Ezt tettben, alkotásban 2001-ben bekövetkezett haláláig hatványozottan bizonyította. Szívesen jött ide, hiszen nagyon jól érezte magát erdélyi, székelyföldi barátai, az itt élők társaságában, olyannyira, hogy hosszú évek óta visszahívta őket a maga közegébe, a Hortobágyi Alkotótáborba, amely varázsos festészete mellett ugyancsak az ő életművének is tekinthető. Természetesnek tűnt, hogy magam például a gyergyószárhegyi művésztelepen ismerkedtem meg vele, de a következő alkalommal már a Hortobágyon találkoztunk, ahol számomra megannyi kedves honi ismerős, festő, grafikus és szobrász vette körül. Debreceniként az alföldi tájak másokkal összetéveszthetetlen, avatott megörökítője volt, de mély nyomot hagyott benne a Hargita, a Bucsin, a Gyergyói-medence, a Maros völgye és a többi szépséges erdélyi, Kárpát-medencei látványvilág, mindezt festészete is tanúsítja. Számos ilyen ihletésű képéből a héten a budapesti Vármegye Galériában a művész fia, Égerházi Attila válogatásában nyílt kiállítás. Az 1964 és 2001 között készült mintegy hetven olajkompozíció és grafika eszmei, érzelmi, művészi töltetéről, Égerházi Imre alkotóművészetéről, emberi kiválóságáról a szintén debreceni író barát, Székelyhidi Ágoston beszélt a tárlatnyitón. A megfestett erdélyi tájak hangulatát a Djabe zenekar muzsikája idézte fel a jelenlevőknek. A kiállítás július 13-ig lesz nyitva.

N.M.K. (Nagy Miklós Kund)