Égerházi Imre ösztöndíj 2016 – A tizennegyedik diák kapott ösztöndíjat

Országos középiskolai képzőművészeti pályázaton a hatodik helyet érte el a Dóczy Gimnáziumban idén végzett Tóth Lilla, aki az elmúlt tanévben nyújtott teljesítményével kiérdemelte az idei Égerházi Imre-ösztöndíjat.
A 12. alkalommal odaítélt elismerést (volt, hogy ketten kapták) pénteken vehette át a 2001-ben elhunyt festőművész fiától, Égerházi Pétertől a Dóczy Galériában. Hogy nemcsak a képzőművészetben találhatók tehetséges diákok az intézményben, azt ezúttal a 9.-es Gyönyörű Zsigmond bizonyította népdaléneklésével, még ha kicsit lámpalázasnak is tűnt. Ezután Tankó Istvánné igazgatóhelyettes ismertette röviden az ösztöndíj történetét, majd az eddigi hagyományoktól eltérően az idei nyertest nem Buka László festő-rajztanár mutatta be, hanem ezt a szerepet a debreceni Tóth Lilla vállalta magára, aki immár a hittudományi egyetem hallgatója.
Elmondta, gyerekkorától szeretett rajzolni, az általános iskola után felmerült, hogy ilyen szakos középiskolába megy, de a Dóczy sem bizonyult rossz választásnak, ahol az utolsó évben felvette a rajzfakultációt, és ebből a tantárgyból is érettségit tett. Ennek „lenyomata” a galériában kiállított munkái között látható is volt.

(Forrás: Hajdú Online)

Égerházi Alkotói Ösztöndíj 2016, Dóczy Református Gimnázium, Debrecen


Tóth Lilla 12.B

Bár lenne ilyen tanítványból minél több…, nagyon kevés van. Csupa jót tudok Róla elmondani.
Emberi mivoltában:
Irigylésre méltóan:Kedves, jóindulatú, jószívű, csendes, békés, szerény, becsületes, szavahihető, szavatartó, megbízható. Nem színészkedő, nem nagyképű, nem felvágós, de igen érzékeny lelkületű.
Alkotóként:
Inkább grafikus talán, részlet gazdag felületek, ötletes, ügyes kezű, könnyed, szeretettel alkot. Rajz érettségije ötös, szóbelije dicséretes. Bármi, bárki is lesz majd a nagybetűs életben: nagy adomány lesz a környezetének.
Úgy hiszem!
Úgy legyen!

Buka László
festő-rajztanár

Fotógaléria