Égerházi Imre festő- és grafikusművész „Egy festői életút grafikái” című kiállítása

Égerházi Imre festő- és grafikusművész „Egy festői életút grafikái” című kiállítása

A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának vezetősége és tantestülete nevében szeretettel és tisztelettel meghívjuk Önt és kedves Szeretteit Égerházi Imre festő- és grafikusművész „Egy festői életút grafikái” című kiállítására.

Megnyitó: április 21-én, szerdán 11.45 órakor a Dóczy Galériában (Debrecen, Kossuth u. 35-37., Díszterem, III. emelet)
Program: A megjelenteket köszönti: dr. Korsós Bálint igazgató úr
A kiállítást megnyitja: Komiszár János festőművész
Közreműködik: a Djabe zenekar és Steve Hackett a Genesis gitárosa
Látogatható: A kiállítás 2010. május 30-ig látogatható munkanapokon 9–18 óráig.
Érdeklődni az 52/410-211 telefonon lehet.

Meghívó
Plakát
Egy festői életút grafikái

Ezzel a címmel nyílt kiállítás a debreceni Református Dóczy Gedeon Gimnáziumban, mellyel már évek óta jó kapcsolatot ápolnak Égerházi Imre festőművész örökösei. Annak idején, a Dóczy Galériát is az ő képeiből rendezett kiállítással nyitották meg, és azóta minden esztendőben az iskola egy arra érdemes diákját, aki az előző tanévben a legjobb képzőművészeti teljesítményt nyújtotta, ösztöndíjban részesítenek az örökösök.

A május 30-ig látogatható tárlatot ünnepélyes keretek között Komiszár János Holló László-díjas festőművész nyitotta meg népes nézősereg előtt. A megjelenteket dr. Korsós Bálint igazgató, és az örökösök nevében Égerházi Péter köszöntötte. Sajnos az Égerházi Attila vezette Djabe együttes fellépése a vendégzenész Steve Hackett távolléte miatt (a légtérzár miatt nem tudott Angliából elrepülni) elmaradt. A zenekar a Genesis egykori szólógitárosa nélkül a Medgyessy Emlékmúzeumban április 27-én nyíló reprezentatív Égerházi-tárlaton pótolja a debreceni vendégjátékot.

Fotógaléria